Penetrasyon Testi ile Müşteri Bağlılığını Artırın ve Marka Prestijiniz Yüksek Kalsın

  • Alara Türkü
  • 16 Jun 2023
Penetrasyon Testi ile Müşteri Bağlılığını Artırın ve Marka Prestijiniz Yüksek Kalsın

Bir müşterinin belirli bir ürünü ya da yeniden satın alma isteğine neden olan duygular veya tutumlar, müşteri bağlılığı olarak ifade edilir. Müşteri bağlılığı günümüzde özellikle e-ticaret işletmeleri için ayrı bir yere sahiptir. Müşteri bağlılığını arttırıcı temel unsurların başında marka güvenirliği gelir. Güven tesisi sağlayan işletmeler müşteri bağlılığını en üst seviyelere taşır. İşletmelerin güven tesisinde dikkat etmesi gereken en önemli unsurlardan biri sistem alt yapılarıdır. Düzenli yapılan Penetrasyon testi sayesinde altyapı güvenliği sağlanabilir.

PC_Blog_BulutSunucularınGeleceği.jpg

Penetrasyon Testi Nedir?

Penetrasyon testi, siber suçluların gerçek dünyada kullandığı yöntemlerden yararlanır. Bu test ile tıpkı gerçek saldırılarda olduğu gibi bir kurumun bilişim altyapısına sızılır ve alt yapı unsurları ele geçirilmeye çalışılır. Bu testin uygulamasında test uygulayıcıları, bir hacker gibi düşünmek zorundadır. Uygulayıcılar sisteme sızma ve ele geçirme senaryoları belirler ve bu senaryoları tek tek uygular. Böylece saldırganların deneyebileceği tüm yöntemleri denemiş olurlar.

Gerçek bir saldırı ile karşılaşıldığında sistemin kırılganlık gösteren noktalarını onaran uygulayıcılar, uygulama güvenliği sağlar. Penetrasyon testleri sırasında lisanslı ya da açık-kaynak kodlu araçlardan yararlanılır. Tarama araçlarından yararlanabilecekleri gibi kuruma özel manuel testler de kullanabilirler. Olabildiğince tüm zafiyetler tespit edilir ve düzeltme çalışmaları planlanır. Penetrasyon testi planlarının uygulanması işletmelerin güven tazeleme süreçleri için önemli adımlardır.

Penetrasyon (Sızma) Testi Hangi Amaçla Uygulanır?

Penetrasyon testi ile IT varlıkları test edilir. Bu varlıklar üzerinde bulunan zayıf noktalar belirlenir. Bulunan zayıf noktalar ve bu zayıf noktaların giderilme yöntemleri sürecin en önemli parçalarıdır. Penetrasyon testlerinde her bir varlığa göre farklı senaryolar oluşturulur. Bu senaryolar sayesinde gerçekleştirilecek testin kapsamı belirlenir. Testin ilerleyiş biçimi, sızma teknikleri, güvenlik cihaz ve ürünlerini atlatma teknikleri için de adata kılavuz niteliğindedir. Ulusal ve uluslararası metadolojik yaklaşımlar temel alınarak gerçekleştirilen penetrasyon testinin amaçları şu şekildedir.

• Kurumun güvenlik politikalarının verimliliğinin analiz edilmesini ve denetlemesini sağlar.
• Veri merkezi zayıflıklarını ve açıklık taramasını detaylı bir şekilde tarar.
• Standartlara uyumluluk için veri toplayan denetleme ekiplerine kullanılabilecekleri dataları sunar.
• Veri merkezlerinin güvenlik kapasitesi ölçümler. Güvenlik denetlemelerinin maliyetini de düşürür.
• Bilinen zayıf yönlere uygun yenileme planlarının uygulanmasını sistematik şekilde gerçekleştirir.
• Veri merkezinin karşılaştığı risk ve tehditleri ortaya çıkarır.
• Ağ güvenliği cihazlarının verimliliği değerlendirilir.
• Yaşanabilecek saldırı ve istismar girişimlerini önlemek üzere uygulanacak hareket planlarını belirleyen kapsamlı bir rapor sunar.
• Mevcut altyapının bir değişikliğe ya da sürüm yükseltmeye ihtiyacı olup olmadığını tespit eder.

Kurumların penetrasyon testinden önce veri merkezlerinin karşılaşabileceği tehditleri ortaya çıkaracak bir risk değerlendirmesi yapmalıdır. Penetrasyon testi işletmenin marka değeri üzerinde de önemli yere sahiptir. Güvenilir bir işletmenin verileri güvenle korunuyor demektir. Bu durumda da marka prestiji daima yüksek kalır.

Penetrasyon Testinin Önemi Nedir?

Sistemlerde sürekli yeni siber güvenlik açıları belirlenir. Bu açıklar suçlular tarafından istismar edilir. Bu açıkları proaktif olarak belirlemek, işletmenizin güvenliği için çok önemlidir. İşletmeler için müşteri bağlılığı üzerinde durulması gereken noktalardan biridir. Bu da tamamen markaya olan güvene dayanır. Müşterilerinin güvenin kazanan işletmeler süreklilik konusunda sıkıntı yaşamaz. Ancak, kötü niyetli kişilerin istismarına açık olan sistemler güvenlik adımlarını tamamlamadığında, markanın güvenirliği de zedelenir.

Bu durumu ortadan kaldırmak ve güven tazeleme için penetrasyon testlerinden yararlanılır. Sadece profesyonel bir güvenlik uzmanı tarafından gerçekleştirilen sızma testi, karşılaştığınız güvenlik sorunlarını doğru bir şekilde tanımlamanızı sağlar. Markanızın değerini korumak, olası zararları en aza indirmek ve müşteri bağlılığı sağlamak için düzenli olarak sızma testleri gerçekleştirmelisiniz. Penetrasyon testinin önemini şu şekilde açıklayabiliriz.

  • Olası sorunları çözebilmek ya da uygun kontrolleri uygulayabilmek için güvenlik kusurlarını belirleyebilirsiniz.
  • Mevcut güvenlik kontollerinizin etkili olduğundan emin olabilirsiniz.
  • Hatalar için yeni yazılımları ve sistemleri test edebilirsiniz.
  • Mevcut yazılımınızdaki yeni hataları keşfedebilirsiniz.

Sızma testinin güvenlik açıklarını belirleme ve çözümler geliştirme raporları işletmeniz için hayati öneme sahiptir. Bu sayede verilerinizi koruyabilir, maddi kayıpları azaltabilir, müşteri üzerinde güven tesisi oluşturabilir, müşteri bağlılığı sağlayabilirsiniz. Mevcut ve olası açıkları tespit etmek üzere profesyonel bir firmadan destek almalı ve bu desteği periyodik olarak tekrar etmelisiniz.

PlusClouds Penetrasyon Testi Hizmetleri

Şirketinizin siber güvenlik duvarlarını test etmek için PlusClouds’u seçmek, güvenliğinizi sağlamak ve verilerinizi korumak için önemli bir adımdır. PlusClouds’un uzmanlığı, kapsamlı penetrasyon testleri, hızlı ve güvenilir hizmet, türkçe destek ekibi ve güçlü güvenlik önlemleri gibi özellikleri, işletmenizin siber güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için ideal bir seçenek olduğunu göstermektedir.

PlusClouds olarak, müşterilerimize kapsamlı bir penetrasyon testi hizmeti sunarak işletmelerin siber güvenlik stratejilerini güçlendirmelerine yardımcı oluyoruz. Uzman güvenlik ekibimiz, deneyimli siber güvenlik uzmanlarından oluşur ve en son teknikleri ve yöntemleri kullanarak müşterilerimizin sistemlerini saldırılara karşı test eder. Penetrasyon testi sürecimizde, müşterilerimizin güvenlik zafiyetlerini tespit etmek, potansiyel riskleri belirlemek ve uygun düzeltici önlemleri önermek için titizlikle çalışırız. Amacımız, müşterilerimize en yüksek güvenlik seviyesini sağlamak ve işletmelerini siber tehditlere karşı korumak için çözümler sunmaktır.

Siz de sızma testi yaptırmak istiyorsanız sitemizden Sızma Testi Talep ve Kapsam Belirleme Formunu doldurarak başlayabilirsiniz.

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?