Golf Zaman Alır Mı? PlusClouds Kullanıcılarına Özel Avantajlar

  • Alara Türkü
  • 12 Jun 2023
Golf Zaman Alır Mı? PlusClouds Kullanıcılarına Özel Avantajlar

PlusClouds Sponsorluğunda 30 Temmuz’da Antalya’da gerçekleşecek olan 11. Rikse Birdie Golf Turnuvasında Türkiye’nin önde gelen iş insanları sosyalleşmek için buluşuyor. Siz de spor yapmak, sosyalleşmek ve network geliştirmek istiyorsanız gelin, golfü birlikte tanıyalım.

Golf sporu çimlerle kaplı özel bir alanda kendine has sopa ve bir top ile oynanır. Topu ilerleterek belli olan deliğe sokmak üzerine kurulu bir oyundur. Deliğe topu sokmak için en az sayıda vuruş yapılması oyunun kazananı olmak için önemlidir. Bir golf sahasında 9 adet ya da en fazla 18 adet delik bulunabilir. Her delik, farklı bir özelliğe ve görünüşe sahiptir. Golf sporunun en önemli özelliği rakiplerin oyun esnasında birbirine müdahale etmemesidir.

Özel sopa kullanılarak en az vuruş ile topun deliğe sokulması amaçlanan golf sporunda, 18 delikli bir sahada oyun yaklaşık 4.5 saat sürer. Doğal bir çevrede oynanması ile ilgi çeken golf, her yaş grubuna hitap eder. Golf oynayan kişinin oyunu kazananı olabilmesi için yüksek konsantrasyona ve pratik bir zekaya sahip olması gerekir. Golfçüler kadar oyunu izlemekten de keyif alan seyirciler, golf turnuvalarını kesintisiz olarak izlemek ister.

PC_BannerBulutDepolamaHizmeti.jpg

Golf Nasıl Oynanır?

Golf sporu oyuncunun profesyonelliğine göre farklı seviyelere sahiptir. Başlangıç seviyesinde golf oynayan sporcular, 9 delikli bir alanda mücadele eder. Daha profesyonel golf oyuncuları ise 18 deliği olan golf sahalarını tercih eder. Golf, 18 delikli bir golf sahasında oynandığında, 18 deliği en az vuruş yaparak tamamlamak çok önemlidir. En az vuruşla oyunu tamamlayan kişi, oyunun kazananı olur. Golfte albatros ve eagle gibi terimler puanlama belirtmek için kullanılır. Oyunun prensiplerine bağlı kalmak kaydı ile her golf sahası farklı şekilde tasarlanabilir. Golf sahalarının özellikleri şu şekilde sıralanabilir.

  • Golf sahası zeminleri doğal çim ya da suni çime sahiptir.
  • Golf sahaları, keyifli ve kaliteli bir oyun deneyimi yaşatılması üzerine tasarlanır.
  • Golf sahalarının standart bir ebadı yoktur.
  • Golf sahalarında genellikle doğal çim tercih edilse de bazı avantajları sebebi ile suni çim de kullanılabilir.
  • Golf parkurları içerisinde taş ve kum tepelerinden oluşan engellere yer verilir.

Kimler Golf Sporu Yapabilir?

Golf, düz bir arazide fazla enerji harcamaya gerek kalmadan yapılan bir spordur. Her yaştan insan golf sporu ile ilgilenebilir. Gençler ve orta yaşlılar tarafından daha çok ilgi gösterilen spora çocuklar da özel bir ilgi gösterir. Golf, stres atmada oldukça etkili bir oyundur. Herkesin yaşamı boyunca yapabileceği sporlardan biridir. Kişinin kendine ve rakibine saygı duymasını sağlayan golf, oyuncularına çok kazandıran sporlardan biridir.

Golf Oynamanın Yararları Nelerdir?

Golf karşı tarafa saygılı olmayı öğreten bir spordur. Yeni insanlar tanımak ve sosyalleşmek için en ideal bir spordur. Bir golf kulübüne üye olduktan sonra sosyal çevre genişlemeye başlar. Golf oyunu sırasında sporcular bir şey yiyip içebileceği için oyun daha da keyifli hale gelir. Daha çok zihinle oynanan bir spor olması sebebi ile yüksek konsantrasyon gerektirir.

Golf sporunun vücut için de yararları fazladır. Vücutta esnekliği pekiştirir. Golf sopalarını taşımak ve golf sahasında yürümek bile başlı başına bir egzersiz olarak kabul edilir. Diğer sporlara göre daha az masraflı bir spordur. Golf sporunun zengin sporu olarak görülmesi yanlış bir inanıştır. Vakti olan herkes, rahatlıkla golf oynamayı öğrenebilir. Aynı zamanda oyunları izlemekten de büyük keyif alan izleyici kitlesine sahip olan bir spordur.

Her yerden kesintisiz erişim sağlayan bulut sunucular ile siz de dilediğiniz turnuva keyfini yaşayabilirsiniz. Çok sayıda lokasyonda, hızlı ve güvenli, bulut servisleri kullanımı sunan PlusClouds, kullandığın kadar öde modeliyle oldukça avantajlıdır. Kolay kullanım paneli ve uygun maliyetleri ile golf tutkunuzu doruklara çıkarabilirsiniz.

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?