Dünyanın En Kazançlı Sporu: Golf Hakkında Şaşırtıcı Bilgiler

  • Alara Türkü
  • 02 Jun 2023
Dünyanın En Kazançlı Sporu: Golf Hakkında Şaşırtıcı Bilgiler

Dünyanın en çok kazançlı sporlarının başında golf geliyor. Amerika’nın en popüler spor dergilerinden Sports Illustrated’in yaptığı araştırmada, dünyanın en çok kazanan sporcular listesinin ilk sırasında golf oyuncusu olan Tiger Woods yer alıyor.

Çim alan üzerinde özel bir top ile oynanan golfta amaç, topu ilerleterek belirlenmiş olan deliğe sokmaktır. Oyuncunun deliğe topu sokması için en az sayıda vuruş yapması gerekir. Bir golf sahasında 9 ya da 18 adet delik bulunur. Her delik farklı bir özelliğe ve görünüşe sahiptir. Golf oyunu sırasında rakipler birbirlerinin oyununa müdahalede bulunmaz. Oyunun tamamlanma şekli tamamen kişinin inisiyatifine bağlıdır.

Dünya genelinde yapılan golf turnuvaları golf severlerin heyevcanla beklediği müsabakalardandır. Gerek oyuncular, gerek izleyiciler tarafından merakla beklenen golf turnuvalarını kesintisiz olarak izlemek, izleyicilerin en büyük beklentisidir. Günümüzde kullanılan gelişmiş bulut alt yapıları sayesinde tüm turnuvaları kesintisiz olarak izlemek mümkündür.

PC_BannerBulutDepolamaHizmeti.jpg

Golf Hakkında Bilinmeyen Gerçekler

Dünyanın en çok kazandıran sporları arasında yer alan golf sporu, dünya genelinde gerçekleştirilen turnuvaları ile birçok golf severi bir araya getiriyor. Golf sporunun nasıl oynandığı hakkında bilgi sahibi olabilirisiniz. Ancak, golf sporu hakkında birçok kişinin bilmediği şaşırtıcı bilgiler de bulunuyor.

Golf Sporu İskoçya’da İcat Edildi

İskoç halkı golf sporunu 1457 yılında icat etti. Bu sporun ilk günleri hakkında tam olarak bilgi sahibi olunduğu söylenemez. Bu sporun Çin merkezli olduğuna dair bazı kaynaklardan bahsedilse de en çok kabul gören teori, oyunun Orta Çağ’da icat edilmiş olduğu yönündedir. Golf sporu ilk başlarda halka açık olarak oynanıyordu. Zamanlar ülkeler golf sahaları ve kulüpler kurarak, ayrışmışlardır.

Tiger Woods, Sekiz Yaşında Bir Rekora İmza Atmıştır

Dünyanın en popüler golfçülerinden Tiger Woods, harika bir golfçüdür. Muhteşem swingler yapan bir golfçü olan başarılı sporcu, doğuştan gelen bir yeteneğe sahiptir. Popüler sporcunun altı aylıktan itibaren golfe ilgi duyması ve babası ona iki yaşında golf öğretmeye başlaması da bunun en önemli göstergesidir.

Golf Sporunda Tek İhtiyacınız Olan Şans

Tipik bir golfçünün Hole-In-One ( Çok sayıda hak verilmesine rağmen topu tek seferde deliğe sokmak) yapma şansı 12.500’e 1’dir. Bunun en önemli sebebi ile deliğin genişliğinin çok az ve mesafelerin uzun olmasıdır. Profesyonel birçok golfçünün tüm kariyerleri boyunca bir kere bile Hole-In-One yapmadan geçirdikleri görülür.

Orijinal Golf Topları Tüy ve Deri ile Tasarlanmıştı

Golfün ilk günlerinde toplar tüylere sarılmış deriler ile tasarlanıyormuş. Üreticiler tüyleri ıslattıktan sonra deriye sararlarmış. Tüylerin derinin çevresinde kurumasına sağlayan bu işlem zaman alıcı bir süreçtir. Günümüzde şaheser gibi olan golf toplarının da üretim süreci ciddi bir mühendislik ve bir fizik altyapısı gerektirir.

Golf Topları Tahta Olarak da Üretilmiştir

Üreticiler tüylü golf toplarının gerektiği gibi kullanılamadığını anladığında başka malzemelerle deneyler yapmışlardır. Bunu kanıtlayacak somut bir şey olmasa da, birçok kişi modern golf topu üretim yöntemini benimsemeden önce golf toplarının ahşap olduğu yönünde tahminler üretmiştir. Bu topların kullanım zamannın muhtemelen 14. yüzyıllara denk geldiği kanısı vardır.

Gelmiş Geçmiş En İyi Golf Sporcularını Biliyor Musunuz?

Golf sporu büyük bir sabır ve titizlik gerektiren, dünyanın en çok kazandıran ve izlenen sporlarındandır. Dünya genelinde en popüler golf sporcusu Tiger Woods’dur. Tiger Woods, yüksek dereceye sahip turnuvalardan tam on dördünü kazanmıştır. Aynı zamanda yedi defa dünya golf şampiyonu unvanını da elde etmiştir. Dünya Golf Şampiyonluğu tarihinde Phil Mickelson ve Ernie Els, ikişer defa evlerine kupa götürme başarısını yakalayan sporculardır.

Dünya Golf şampiyonasını bir kez kazanma şansını elde eden gölfçüler ise şu şekildedir.

Craig Parry,
Patrick Reed,
Geoff Ogilvy,
Nick Watney,
Stewart Cink,
Justin Rose,
Darren Clarke,
Adam Scott.

Golf sporu ile ilgili en başarılı sporcu kim olduğu birçok kişi tarafından araştırılan bir konudur. Bu sorusunun yanıtı, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ancak, her ne kadar kişiden kişiye farklılık gösterse de iki aday dünyada en çok üne sahip sporculardır. Biri geçmiş yılların rekortmeni olan Jack Nicklaus diğer ise yaşayan rekortmen Tiger Woods’dur.

Golf dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de çok sayıda kişinin oynadığı spor dalları arasında yer alıyor. Bu sporu yalnızca keyifli vakit geçirme amaçlı olarak oynayan amatör golfçülerin yanı sıra profesyonel seviyede bu sporu yapan birçok kişi mevcut. Ülkemizde ve dünyanın başka pek çok yerinde çok sayıda turnuva düzenleniyor. Türkiye’de düzenlenen golf turnuvaları arasında yer alan Rikse Birdie Challenge 11. kez golf tutkunlarını bir araya getirecek.

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?