İyi Bir Networking İçin Rikse Birdie Challenge: Fırsatlar ve Bağlantılar

  • Alara Türkü
  • 30 May 2023
İyi Bir Networking İçin Rikse Birdie Challenge: Fırsatlar ve Bağlantılar

Golf dünya genelinde en çok ilgi gören sporların başında geliyor. Özellikle networking için iyi bir fırsat olan golf, turnuvaları ile birçok kişinin yeni kişiler tanımasını sağlıyor. Networking; veri ve kaynakların paylaşımını ya da işbirliğini amaçlayan bir kavramdır. Networking sistemi, farklı cihaz ve insanların birbirleriyle iletişim kurması için pek çok farklı protokol ve teknolojiden yararlanır. Networking teknolojileri sayesinde bilgilerin güvenli bir şekilde iletilmesi ve korunması sağlanır.

İletişim gücü yüksek ve sosyal gelişime sahip kişiler tarafından etkinlik bazında düzenlenen Networking, işletmelerin ve bireysel kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlar. Rikse Birdie Challenge, iyi bir networnig yani fırsat ve bağlantılar yaratmak için oldukça etkin bir organizasyondur.

Golfte eşitlik ilkesi ile yola çıkan ve her yıl daha çok kişiye ulaşarak büyüyen Rikse Birdie Challenge, 30 Temmuz 2023 tarihinde 11. kez gerçekleşecek. 30 Temmuzda Fatah Guedra’nın da katılımı ile gerçekleşecek turnuvanın ev sahibi ise Antalya olacak. İyi bir networking imkanı sunan turnuva katılımcılar için sosyalleşmek için en iyi fırsatlardan biridir.

PC_BannerBulutDepolamaHizmeti.jpg

Networking Ne İşe Yarar?

Sosyal ağ geliştirme, fırsatlar yaratma ve bağlantılar kurmada etkili networking, etkinliklere katılan kişilere sosyal sermaye kazandırmaya yarar. Sosyal sermaye kavramı, günümüzde birçok unsurdan daha fazla değere ve öneme sahiptir. Sosyal sermaye aynı zamanda bireysel sermayeye de doğrudan katkıda bulunur. Arkadaş ortamı olarak da tanımlanabilen Networking yapısı ne işe yarar inceleyelim.

  • Güven duygusu uyandırır ve özgüvenin artmasını sağlar.
  • Yeni fırsatlara erişimde kolaylık sağlar.
  • Ürün satmak amacıyla kurulmadığı için ağa katılmak ya da ağ kurmak oldukça kolaydır.
  • Destek ve yardım almak için de iyi bir fırsattır.
  • Bilgi birikiminin artmasını sağlar.
  • Çevre oluşturmaya yardımcı olur.
  • Sektörel olarak önemli kişileri bir araya getirir.
  • Çalışanların verimliliğini artırarak kaynakları daha etkin kullanmayı sağlar. Sosyal ağ oluşturmak için iyi bir fırsattır.
  • Temelde iletişim, çevre ve arkadaş geliştirme fikrine dayanır.

Rikse Birdie Challenge, golf severleri bir araya getiren farklı kuralları olan bir turnuvadır. Aynı zamanda iyi bir networking fırsatı sunar. Fırsatlar ve bağlantılar yaratmak için oldukça etkin bir organizasyon olduğu bilinir.

Network Nasıl Oluşturulur?

Networking etkinliğine gitmek aslında bir kişi ile ilk buluşma gibi düşünülebilir. İlk buluşma öncesi ne giyeceğinizi düşünür, ne söyleyeceğinizin provasını yaparsınız. Networking etkinlikleri sizin için çok daha kolay hale gelmesi için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Temel kurallara dikkat!

Networking kuralları içinde ilk sırada gülümsemek, cana yakın olmak ama tüm bunları yaparken gereğinden fazla paylaşımda bulunmamak gelir. Dikkatlice dinlemeli, ucu açık sorular sormalı ve samimi bir şekilde ilgi göstermeyi unutmamalısınız.

Zamanında organizasyonda olun

Networking etkinliklerinde zamanında organizasyonda bulunmanız önemlidir. Etkinliklere erken katıldığınız zaman yeni bir kişi ile tanışmak için başkalarının konuşmalarını bölmek zorunda kalmazsınız. Networking konusunda uzman kişiler, diğer kişilerle tanışıp konuşmak için oldukça fazla zaman ve enerji harcar.

Mutlaka plan yapın

Networking yaparken mutlaka bir plan yapmalısınız. Mesela bir etkinliğe gittiğinizde en az 10 kişiyle sohbet etmek ya da organizasyonda 2 saat kalmak gibi. Bu planlarının işe yarayacağına emin olabilirsiniz.

Kartvizitinizi paylaşın

Networking etkinliklerinde kartvizit sizin kimliğinizdir. Mutlaka yanınızda kartvizit taşımalısınız. Yeni tanıştığınız kişilerle kartvizit alışverişi de yapmalısınız. İletişim kurabilmek için kartvizit önemlidir.

Kişisel bağlantılar kurun

Networking yaptığınız kişilere anlatmak istediğiniz bir konu varsa bunu yüz yüze bir buluşma ile yapmak daha etkilidir. İlk tanışmanın ardından bir kahve buluşması ayarlayabilirsiniz. Bu paylaşım ilişkilerinizi güçlendirir.

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?