Golf Eagle ve Golf Albatros Nedir? İncelemeler ve Örnekler

  • Alara Türkü
  • 07 Jun 2023
Golf Eagle ve Golf Albatros Nedir? İncelemeler ve Örnekler

PlusClouds Sponsorluğunda 30 Temmuz’da Antalya’da gerçekleşecek olan 11. Rikse Birdie Golf Turnuvasında Türkiye’nin önde gelen iş insanları sosyalleşmek için buluşuyor. Siz de spor yapmak, sosyalleşmek ve network geliştirmek istiyorsanız gelin, golfü birlikte tanıyalım.

Farklı spor dalları kendilerine ait farklı terimlere sahip olabilir. Bu terimler oyundaki çeşitli özel durumları ifade edebileceği gibi oyuncuların skorları için de özel isimler bulunabilir. Söz konusu özel terimler olduğunda golfte bunlar için pek çok örnek olduğu gözlemlenebilir. Golf terimleri arasında eagle ve albatros gibi örnekler yer almaktadır. Bu iki terim oyuncuların aldıkları skoru belirten terimlerdir. Peki golfte eagle ve albatros terimleri neyi ifade eder?

PC_BannerBulutDepolamaHizmeti.jpg

Golf Eagle Nedir?

Golfte oyuncunun skorunu belirtmek için kullanılan pek çok farklı terim bulunmaktadır. Örnek olarak, birdie, condor ve ace terimleri bunlar arasında yer alır. Bunların yanı sıra eagle da golfte puanlamayı belirtmek için kullanılan terimlerden biridir. Bu terimleri anlamak için öncelikle golfte parın ne olduğunu incelememiz gerekir. Temel olarak par, ortalama bir oyuncunun sahadaki belirli bir deliğe topu sokması için gerçekleştirmesi beklenen vuruşları ifade eder. Golfte sahadaki farklı delikler farklı par değerlerine sahip olabilir. Oyuncu par değerinden düşük miktarda vuruşla topu deliğe soktuğu takdirde bu skor farklı isimlerle adlandırılır. Eagle terimi bu amaca yönelik olarak kullanılan terimlerden biridir. Herhangi bir delik için belirlenen par değerinden 2 vuruş daha az yapılarak topun deliğe sokulması ile alınan skor eagle olarak adlandırılır. Örneğin par miktarı 4 olan bir delik için 2 vuruşta top deliğe sokulduğu takdirde alınan skora eagle denilir.

Golf Eagle Nasıl Yapılır?

Temel hatlarıyla golfte eagle teriminin ne anlama geldiğini öğrendiğimize göre bu skorun nasıl elde edilebileceğinden bahsedelim. Golfte özel terimlerle belirlenen skorları elde etmek oldukça zor olabilir. Ancak bunun olmasının ihtimalini artırmak için oyun becerilerinizi geliştirmeye odaklanabilirsiniz. Vuruş tekniğinizden topu kontrol etme becerilerinize kadar pek çok alanda çalışma yapabilirsiniz.

Golf Eagle Yapma Şansı Ne Kadar?

Eğer golf eagle skorunu elde etmek istiyorsanız, bunun olma ihtimalini merak ediyor olabilirsiniz. Golfte özel isimle adlandırılan skorlar çok sık görülmezler. Bu skorlardan biri olan eagle’ın gerçekleşme ihtimalinin yaklaşık 1000/1 civarında olduğu düşünülmektedir. Her ne kadar bu ihtimal çok yüksek olmasa da albatros skorunun olma şansına göre daha yüksektir.

Golf Albatros Nedir?

Golfte her bir delik için alınan skoru belirten birçok farklı terim bulunmaktadır. Bu terimlerden biri albatros ismiyle karşımıza çıkar. Peki golfte albatros nedir ve hangi durumda bu skor alınır? Albatros skorundaki prensip eagle skorunun alınması ile benzerdir. Ancak par miktarından ne kadar az vuruş yapılması gerektiği bu iki skor için farklıdır. Bir delik için belirlenen par miktarından 3 az vuruş yapılarak top deliğe sokulduğu takdirde alınan skor albatros olarak isimlendirilir. Yani eğer bir deliğin par miktarı 5 ise ve oyuncu 2 vuruşta topu deliğe sokarsa, alınan skora albatros deriz. Bu skor aynı zamanda double eagle olarak da bilinmektedir.

Golf Albatros Nasıl Yapılır?

Eagle skorunun yanı sıra golfte çok sık elde edilmeyen skorlardan biri albatrostur. Albatros eagle skoruna göre daha az sıklıkla elde edilebilen bir skordur. Bu skoru elde etmek istiyorsanız golf becerilerinizi geliştirmeye odaklanın.

Golf Albatros Yapma Şansı Ne Kadar?

Albatros golfte eagle skoruna göre daha nadir şekilde görülmektedir. Bu skorun görülme ihtimali bazı kaynaklarda 6 milyonda 1 olarak belirtilirken bazı kaynaklara göre bu ihtimal milyonda 1 şeklinde tahmin edilmektedir. Yani albatros skorunun golfte oldukça nadir bir skor olduğunu söyleyebiliriz.

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?