E-ticaret sitelerinde bulut teknolojisi kullanmanın avantajları

  • Sena Sonat
  • 12 Jul 2021
E-ticaret sitelerinde bulut teknolojisi kullanmanın avantajları

Bulut bilişim evrensel olarak temellerini 1950'lerde atmasına karşın Türkiye'de yaklaşık yirmi yıldır varlığını göstermekte. Ancak sahip olduğu iş verimliliği, maliyet-fayda ve rekabet avantajlarına işaret eden verilere rağmen, iş dünyasının büyük bir kısmı bulut teknolojileri olmadan çalışmaya devam ediyor. Uluslararası şirketler tarafından yapılan bir araştırmaya göre, işletmelerin %69'u bir sebeple farklı kapasitelerde bulut teknolojisini kullanıyor ve %18'i bir noktada bulut bilişim çözümlerini uygulamayı planladıklarını söylüyor. Aynı zamanda yapılan diğer araştırmalar büyük veri, bulut, mobilite ve güvenliğe yatırım yapan şirketlerin rakiplerine göre %53'e varan oranda daha hızlı gelir artışı elde ettiğini bildiriyor. Bu verilerin gösterdiği gibi, giderek artan teknoloji konusunda bilgili işletme ve sektör lideri, bulut bilişim eğiliminin birçok avantajını kabul ediyor. Tüm bu verilerin ışığında, bulut bilişim teknolojisine aşina olan liderler, bu teknolojiyi kuruluşlarını daha verimli bir şekilde yürütmek, müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve genel kar marjlarını önemli ölçüde artırmak için kullanıyorlar. E-ticaret sitelerinde başarıya ulaşmak için geç kalmadan çağı yakalamak ve hedef kitlenize kesintisiz bir şekilde ulaşmak adına bulut teknolojisi kullanmanın artık zaruri bir gereklilik olduğunu kabul edelim.

E-ticaret sitelerinde bulut teknolojisi kullanmanın avantajları nelerdir?

Maliyet: Bulut teknolojisine geçen e-ticaret odaklı şirketlerin verilerine kolay erişebiliyor oluşu ile proje başlangıçlarında zamandan tasarrufu sağlarken yedekli bir altapı ile sitelerin sürekli ayakta kalışı sayesinde de altyapı sebepli müşteri kaybı ortadan kalkar. Bulut bilişim sistemleri hem verileri barındırmak ve korumak için fiziksel sunuculara ayrılan bütçeden hem de var olan sunucuların donanımını güçlendirererek enerjiden tasarruf etme imkanı sunar. Kişiselleştirilebilir bulut çözümleri sayesinde sadece ihtiyacınız olan özelliklere ödeme yaparak kolayca maliyet tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Güvenlik: Şirketlerin altyapılarını geleneksel veri depolama çözümlerinden bulut teknolojisine taşırken yaşadığı en büyük endişe güvenliktir. Biliyoruz ki bu geleneksel yapı "dosya, program ve diğer verilerin güvenli bir şekilde saklanıp korunması mümkün mü?" sorusunu beraberinde getirir.  Ancak bulut bilişim çözümlerine dair değiştirilmesi gereken ilk algı, verilerinize uzaktan erişebiliyor olmanızın herkes tarafından erişilebilir olduğu anlamına gelmediğidir. Çünkü adapte edilen bulut hizmetinin bir diğer tam zamanlı işi, aynı zamanda verilerin güvenliğini dikkatli bir şekilde izlemektir. Kişisel verilerin korunması kanunu ile sahip olacağınız iyi bir bulut çözümleri hizmeti, size bu güvenliği sağlamak zorundadır. bu konudaki verilere bakıldığında çoğu işletme, dahili veri hırsızlığı olasılığını düşünmekten hoşlanmasa da gerçek şu ki, veri hırsızlığının şaşırtıcı derecede yüksek bir yüzdesi dahili olarak ve çalışanlar tarafından gerçekleştirilir. Durum böyle olduğunda, hassas bilgileri site dışında tutmak aslında çok daha güvenlidir.

Performans: Diğer klasik uygulamalara kıyasla bulut sistem uygulamaları daha az kaynak kullanımına ihtiyaç duyar. Bu sayede daha hızlı erişim ve eraberinde gerçekleşen daha hızlı aksiyonlar ile yüksek performans elde edilir. 

Felaket sonrası kurtarma: İşletmenin başarılı olmasını sağlayan en önemli etmenler hakimiyet ve kontroldür. Sağlam ve yedeklenebilir altyapı sistemleri ile kontrolünüz dışında gerçekleşecek senaryolara karşı dahi hazırlıklı olabilirsiniz. Günümüz e-ticaret şartlarında, internet sitenizdeki küçük bir kesinti süresi bile oldukça olumsuz etkiler doğurabilir. Hizmetlerinizdeki aksama süresinin sadece maliyet olarak değil; marka itibarının zedelenmesi şeklinde de geri dönüşü olacağını unutmamak hayli faydalı olacaktır. PlusClouds ile felaket kurtarma ve iş sürekliliği hizmeti sayesinde, e-ticaret sitenizi tehlikeye atacak bütün senaryoları öngörebilir ve bu senaryolara karşı önlem alabilirsiniz. E-ticaret sitelerinde bulut teknolojisi kullanmanın avantajları ile alakalı verdiğimiz birkaç örnek dışında elbette ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirilmiş daha birçok avantaj bulunmaktadır. PlusClouds'un size özel imkan ve avantajlarından faydalanmak  bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?