WordPress İçin En İyi 5 Form Eklentisi

  • Alara Türkü
  • 16 Mar 2023
WordPress İçin En İyi 5 Form Eklentisi

Hızlı, kolay kullanılabilir ara yüzü ile güçlü bir yapıya sahip olan Wordpress, tüm sürümleriyle oldukça kapsamlı bir site kurmanızı sağlıyor. Wordpress sayesinde sadece tıklama işlemleri yaparak yazılım kodlarıyla uğraşmadan sitenizi oluşturabilirsiniz.

Wordpress formları, web sitelerini oluşturan en önemli unsurlardan biridir. WordPress form eklentisi ile Wordpress tabanlı bir web sitesini hakkında kısmından logosuna kadar büyük bir özenle oluşturabilirsiniz. Böylece özelleştirilmiş web siteniz kusursuz bir şekilde kullanıma hazır hale gelir. Ziyaretçilerinizin sizlere ulaşmasını, sizinle iletişime geçmesini sağlayan iyi bir altyapıya sahip WordPress iletişim formu eklentisi, web sitelerinin olmazsa olmaz uygulamalarından biridir.

İPUCU: Wordpress SMTP Ayarları Nasıl Yapılır? konulu yazımız ilginizi çekebilir.

İyi bir iletişim formu, çok fazla zaman harcamadan size hızlı bir şekilde e-posta gönderebilir. Bunun yanında formların yer aldığı web sitesi de bütün mesajları zamanında iletebilir. İletişim formları istenmeyen postaları önlemeye ve ziyaretçilerinizle etkileşim şeklinizi arttırmaya yarar. WordPress form eklentisi çok sayıda farklı alternatife sahiptir. Seçiminizi yapmadan önce iyi bir araştırma yapmanız önemlidir.

WordPress Form Eklentisi Özellikleri Nelerdir?

WordPress form eklentisi genellikle minimal tasarımlara sahiptir. Ziyaretçilerinizi sizinle iletişim halinde tutabilmek için oluşturulmuş önemli Wordpress araçlarıdır. Daha gelişmiş yapılara sahip olan WordPress form eklentileri tasarım araçlarını ve dosya gönderme seçeneklerini de desteklemesi ile ilgi görüyor. Uygulanması gereken özellikler her web sitesi için aynı olmaz. Ancak, yine de önemli bazı özelliklerin bulunması gerekir. Bu özellikler ise şu şekilde sıralanabilir.

  • Özel formlar ve görsel oluşturucular
  • Koşullu mantık
  • Başarılı iletişim sistemleri
  • Ön uç dosya gönderimleri
  • Duyarlılık ve istenmeyen e-postalardan koruma sağlama

Bu özelliklerden hangilerine ihtiyacınız olduğuna karar verdikten sonra sizin için en ideal WordPress form eklentisini de bulabilirsiniz. En iyi 5 WordPress form eklentisi şu şekildedir.

1. WPForms

Web sitesi sahipleri için tasarlanan en güçlü WordPress form eklentilerinden biridir. Pek çok hazır WordPress form eklentisinden birini kullanarak dakikalar içinde çevrimiçi formlar oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu eklenti sayesinde istediğiniz formu oluşturmanızı sağlayacak tüm alanları ve özellikleri de sağlar. Buna ek olarak seçtiğiniz e-posta hizmeti sağlayıcısıyla WordPress form eklentisi kolayca entegre olur. Önceden belirlediğiniz planlamalara göre yapılanır.

WPForms sayesinde sürükle ve bırak yöntemini kullanan formlar oluşturabilirsiniz. ziyaretçilere anında yanıt verebilmenizi sağlayacak bildirim özelliklerine sahiptir. Coğrafi konum verilerini kullanması ile kullanıcılarınız hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanızı sağlar. WPForms, okuyucuların web sitenize kendi oluşturdukları içerikleri göndermenizi sağlayan bir dizi faydalı eklentiyi de içerir. Aynı zamanda yeni başlayanlar için de pratik olan bu iletişim formu eklentisi, spam ile mücadele konusunda güvenli çözüm önerileri ile dikkat çeker. WordPress siteniz için hem etkileyici ve işlevsel hem de güçlü ve ücretsiz formlar elde edebilmenizi sağlayan bir eklentidir. Daha gelişmiş özellikleri kullanmak istiyorsanız, Premium versiyonunu değerlendirebilirsiniz.

2. Gravity Forms

Günümüzün en çok tercih edilen premium form eklentileri arasında yer alır. Bu eklentiyi tek bir web sitesinde kullanmak istiyorsanız ücretli bir kullanım elde edebilirsiniz. Bunun yanında sınırsız bir kullanım elde etmek için daha yüksek bir ücretlendirme ile birden fazla Web sitesinde kullanım elde edebilirsiniz. Büyük sayıda sayfalı formlara sahip olması ile dikkat çeken Gravity Forms, kullanıcılarına kapsamlı formları doldurma ve formu tamamlamalarına ne kadar zaman kaldığını görme şansı da sunar.

Bir etkinlik organize ediyorsanız ve sadece 40 kişinin form doldurarak katılabilmesini istiyorsanız, girişlerinizi de sınırlayabilirsiniz. Gravity Forms’un sahip olduğu avantajlardan en önemlisi, sürükle ve bırak ara yüzüdür. Böylece WordPress ile yapılandırdığınız web sitelerinizde iletişim formları oluşturma işleminizi çok daha pratik yapabilirsiniz. Geliştirilmiş ve iyileştirilmiş işlevlere sahip olan eklenti, güvenliğinizi sağlayacak pek çok yenilikçi özelliğe sahiptir. WordPress form eklentisi aracılığıyla formlarınıza çok sayıda özellik ekleyebilirsiniz. Gravity Forms’un ücretsiz versiyonunun bulunmaması, olumsuz bir özellik olarak görülür.

3. Contact Form 7

WordPress’e uyumlu çalışan en popüler iletişim formu eklentisi olduğu bilinir. Günümüzde 5 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Bunun en önemli nedeni ise oldukça kolay bir kuruluma, sahip olması ve kullanımının pratik olmasıdır. Buna ek olarak mümkün olduğunca geniş bir şekilde kişiselleştirilebilir olan eklenti sayesinde birden fazla iletişim formunu pratik bir şekilde özelleştirebilirsiniz. Kendinizin yapılandırdığı bu formları sadece birkaç saniye içerisinde sitelerinize yerleştirebilirsiniz. Contact Form 7, iletişim form içeriklerini istediğiniz zaman isteğinize göre değiştirmenize imkan verir. Contact Form 7’nin en iyi yanı ise oldukça temiz olması ve diğer araçlarla iyi çalışabilmesidir. Ayrıca ihtiyaç duyacağınız bütün güvenlik önlemlerini de içerir.

4. Ninja Forms

WordPress ile yapılandırdığınız web sitelerine uygun WordPress form eklentisi çeşitlerinden Ninja Forms, ücretsiz eklentilerden biridir. Daha az zaman harcayarak daha başarılı ve etkileyici iletişim formları oluşturmak istiyorsanız Ninja Forms eklentisini mutlaka değerlendirmelisiniz. Ninja Forms’u diğerlerinden daha avantajlı hale getiren özelliklerden biri resmi WordPress eklentileri arasından ücretsiz olma özelliğine sahip olmasıdır. Bu sayede eklentiyi istediğiniz kadar web sitesi için indirerek kurabilirsiniz. Ninja Forms, işlevlerin genişletebilmesine imkan tanıyan çok sayıda uzantıya sahip bir eklentidir. Bu uzantıları Premium Ninja Forms aracılığı ile pratik bir şekilde elde edebilirsiniz. WordPress form eklentisi çok sayıda belgeleri, kılavuzları ve e-postaları da destekleme özelliğine sahiptir.

5. Formidable Forms

Formidable Form, basit iletişim formlarını aşmanıza yardımcı olan güçlü eklentileri dikkat çeken bir WordPress form oluşturucusudur. Anket, soru ve cevaplar, kayıt ve profil formları ve çok daha fazlası gibi gelişmiş formlar oluşturmak için Formidable Forms kullanabilirsiniz. Bu formların yapılandırılmasında da barındırdığı pratik sürükle ve bırak ara yüzünü kullanmanız mümkündür. İleri düzeydeki Wordpress kullanıcıları, bu eklentinin verileri biçimlendirme, filtreleme ve görüntüleme gibi imkanlarından faydalanbilir.

Formidable Forms eklentisi birçok avantajı da beraberinde getirir. İş panosu listeleri, etkinlik takvimleri, yönetim ve derecelendirme sistemleri ve çok daha fazla form odaklı çözümler oluşturmak için çok sık kullanılır. Bunun en önemli nedeni ise Formidable Form’un tüm popüler e-posta pazarlama ve ödeme platformlarıyla bütünleşebilecek şekilde çalışmasıdır. Aynı zamanda ürün formlarını ve hatta doğrudan sepetinize bağlanan WooCommerce formları oluşturmanıza da yardımcı olur.

WordPress form eklentisi ile siz de dilediğiniz özellikleri kullanabilir, web sitenizi hakkında kısmından görsel detayına kadar büyük bir özenle yapılandırabilirsiniz.

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?