Wordpress SMTP Ayarları Nasıl Yapılır?

  • Alara Türkü
  • 28 Feb 2023
Wordpress SMTP Ayarları Nasıl Yapılır?

Eğer Wordpress siteniz için email kullanımından etkili bir biçimde yararlanmak istiyorsanız Wordpress SMTP ayarı yapma konusu oldukça önemlidir. Her ne kadar Wordpress ile email göndermek için varsayılan seçeneği kullanmayı tercih edebilseniz de, bu alanda SMTP kullanımı çeşitli avantajlar sunabilmektedir.

Wordpress üzerinden SMTP ayarı nasıl yapılır konusunu öğrenmek istiyorsanız bunun için doğru adrestesiniz. Sizlere sunduğumuz bu kısa rehber ile bu email gönderme protokolü hakkında bilgi edinebilir ve Wordpress’te SMTP’nin nasıl kullanıldığını öğrenebilirsiniz. Şimdi gelin, yalnızca birkaç adımda Wordpress SMTP ayarları nasıl yapılır konusunu detaylarıyla inceleyelim.

Bir Wordpress Sitesi İçin SMTP Ayarlarının Yapılma İşlemleri

Bir Wordpress sitesinde varsayılan seçenek olan PHP mail’in yanı sıra çeşitli avantajlar sunan SMTP ile de mail göndermek mümkündür. Wordpress ile SMTP kullanarak email gönderebilmek için Wordpress SMTP ayarı yapmayı öğrenmek istiyor olabilirsiniz.

İlk olarak, bu işlem için kullanacağınız email adresine ihtiyaç duyacaksınız. Ardından websitenizin admin paneline giriş yaparak SMTP ayarlarını yapma işlemlerine başlayabilirsiniz. Öncelikle bu alanda iyi bir plugin (eklenti) seçmeniz gereklidir. Daha sonra eklentinin ayarlar bölümünde doldurulması gereken alanları eksiksiz bir biçimde doldurun. Tüm bunları gerçekleştirdikten ve email güvenliği için bir encryption yöntemi belirledikten sonra Wordpress üzerinden SMTP ile bir deneme emaili gönderebilirsiniz.

Wordpress’te SMTP ayarlarını yapmak için gerekli tüm adımları gerçekleştirmenin ardından bu email protokolünün sunduğu çeşitli avantajlar ile Wordpress siteniz için email kullanımından faydalanmaya başlayabilirsiniz.

SMTP Nedir? Wordpress’te SMTP Ayarları Neden Yapılır?

Wordpress üzerinden adım adım SMTP ayarı nasıl yapılır konusunu incelemeye başlamadan önce, SMTP sisteminin ne olduğuna kısaca bir göz atalım. Basitçe açıklamak gerekirse SMTP sunduğu çeşitli avantajları nedeniyle Wordpress’te kullanmayı tercih edebileceğiniz bir email protokolüdür. Bu email protokolü ile email gönderimi daha gelişmiş bir hale gelebilir ve emailler daha hızlı şekilde gönderilebilir. Eğer bu email protokolünü Wordpress üzerinden kullanmak istiyorsanız bunun için iyi bir eklenti kurulmalı ve gerekli ayarlar yapılmalıdır.

Wordpress Sitenizin Admin Paneline Giriş Yaparak İşlemlere Başlayın

Wordpress üzerinden SMTP kullanımı ile email göndermeye başlamak için bu konu üzerine tasarlanmış bir Wordpress eklentisi kullanacağız. Öncelikle, bu işlemleri gerçekleştirmek için sitenin admin panelini kullanacağımız için admin paneline giriş yaparak işlemlere başlayabilirsiniz. Bunu yapmak için Wordpress sitenizin admin giriş linkini web tarayıcınızın adres çubuğuna yazmalı ve adrese girmelisiniz. Ardından kullanıcı adı/email ve şifre kısımlarını doldurduktan sonra “Log In” butonuna tıklayın. Bu şekilde Wordpress sitenizin admin paneline giriş yapabilir ve SMTP ayarlarını yapmak için gerekli işlemlere başlayabilirsiniz.

Öncelikle Kullanacağınız Email Adresinin Hazır Olduğundan Emin Olun

Wordpress SMTP ayarı nasıl yapılır konusunu detaylı bir şekilde incelediğimiz bu rehberimizin sıradaki adımı geçerli bir email adresinizin olduğundan emin olmak. Hosting hizmeti sağlayan bazı firmalar, müşterilerine sahip oldukları domain isimleriyle özel bir email adresi oluşturma fırsatı sunmaktadır. Bunun yanı sıra bu tür bir email adresi almak için bu alanda özel olarak sunulan bir hizmeti de tercih edebilirsiniz. Domain adresiniz ile alacağınız bu tarz bir email adresi ile markanız için daha profesyonel bir imaj oluşturabilirsiniz.

İlk Adım Olarak Uygun Bir Wordpress Plugin Seçin ve Yükleyin

Kullanacağınız email adresini hazır edip sitenizin Wordpress paneline giriş yaptıktan sonra gerçekleştirmeniz gereken sıradaki adım ise plugin seçmek. Wordpress SMTP ayarı yapmak için tercih edebileceğiniz pek çok farklı Wordpress eklentisi bulunmaktadır. Bu alanda farklı seçenekleri gözden geçirmeyi ve bulduğunuz seçeneklerin kullanıcı yorumlarına bakmayı ihmal etmeyin. Hangi eklentiyi kullanacağınıza karar verdikten sonra admin paneliniz aracılığıyla yükleme adımlarını izleyerek plugin’i kurabilirsiniz.

Yüklediğiniz Eklentinin Ayarlar Bölümüne Gidin

Eğer Wordpress üzerinden SMTP ayarı nasıl yapılır konusuna merak duyuyorsanız bu alanda sıradaki adıma geçelim. Temel olarak, bu işlemi tamamlamak için gerçekleştirmeniz gereken diğer adım kurduğunuz eklentinin ayarlar bölümüne gitmektir. Bunu yapmak için Wordpress admin panelinizin solda bulunan kenar çubuğuna bakın. Bu bölümde eklentinin ismi üzerine farenizin imlecini getirebilirsiniz. Daha sonra açılan bölümde “Settings” butonuna tıklayarak eklentinin ayarlar alanına gidebilirsiniz.

Açılan Kısımda İstenilen Detayları Doldurun

Kurduğunuz eklentinin ayarlar alanına gittikten sonra bu bölümde gerekli bilgileri doldurmaya başlayabilirsiniz. Bu bilgiler arasında kullanacağınız email adresinin yanı sıra gönderici ismi gibi bazı detaylar yer almaktadır. Buna ek olarak, mailer bölümünde “Other SMTP” seçeneğini seçtiğinizden ve “Return Path” kutusunu tiklediğinizden de emin olun. Daha sonra SMTP host ve port alanları için gerekli bilgileri de eklentinin ilgili bölümlerine girin.

Email Güvenliği Konusunu Unutmayın

Wordpress SMTP ayarı yapma konusunda gerçekleştirilmesi gereken sıradaki işlem uygun encryption ayarları ile email güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu amaca yönelik olarak, eğer bunlardan birini kullanıyorsanız, SSL ya da TSL encryption seçeneklerini seçebilirsiniz. Encryption, yani şifreleme, için uygun bir seçimi tercih ederek SMTP ile Wordpress üzerinden gönderdiğiniz email’ler için ekstra bir güvenlik katmanı ekleyebilirsiniz.

Deneme Email’i Gönderin ve Gerekirse İnce Ayar Yapın

Wordpress SMTP için seçtiğiniz eklentinin ayarlar alanı üzerinden gerekli detayları girebilir ve Wordpress sitenizin SMTP ayarlarını yapabilirsiniz. Daha sonra encryption ve güvenlik ayarlarını da yaparak Wordpress ile göndereceğiniz email’lerde SSL veya TSL gibi şifreleme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Wordpress’te SMTP ayarı nasıl yapılır konusunda bu adımları izledikten sonra tercih ettiğiniz eklentiyi deneyebilirsiniz. Eklentinin istediğiniz gibi çalışıp çalışmadığına bağlı olarak ayarlarda çeşitli değişiklikler yapabilirsiniz.

Şimdi Wordpress Siteniz İçin SMTP ile Email Kullanımından Yararlanmaya Başlayabilirsiniz

Bir Wordpress sitesi için email kullanımı pek çok nedenden dolayı oldukça önemli olabilmektedir. Email pazarlamadan tutun ziyaretçilerin sitede bir hesap oluşturmasına izin vermeye kadar çok sayıda alanda Wordpress siteniz için email kullanımından yararlanmanız gerekebilir. Wordpress sitenizde SMTP ayarlarını yapmak için gerekli tüm adımları tamamladıktan sonra Wordpress sitenizde SMTP ile email kullanımına başlayabilirsiniz.

Sonuç

Websiteniz için email kullanımını daha aktif bir şekilde gerçekleştirmek istediğiniz takdirde SMTP tercih etmek iyi bir fikir olabilir. Bu yazımızda birkaç basit adımda Wordpress SMTP ayarı nasıl yapılır konusunu detaylarıyla inceledik. Eğer Wordpress’te email’ler için SMTP kullanmak ilginizi çekiyorsa bu adımları gözden geçirebilirsiniz. Ardından tüm gerekli adımları gerçekleştirerek SMTP ile Wordpress’te email göndermeye başlayabilirsiniz. Bu email protokolünün yardımıyla pek çok farklı avantajdan yararlanabilirsiniz.

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?