PlusClouds Stash Kurulum Kılavuzu

  • Kaan Özkan
  • 17 May 2023
PlusClouds Stash Kurulum Kılavuzu

PLUSCLOUDS STASH YAPILANDIRMA REHBERİ

PlusClouds Mühendisleri tarafından özel olarak geliştirilen Stash Kişisel / Kurumsal Depolama alanı yapılandırma adımları aşağıda listelenmiştir.

https://plusclouds.com.tr adresi üzerinden ücretsiz hesap oluşturun.
Hesap oluşturma adımlarını takip ederek PlusClouds Paneline erişim sağlayın.

PlusClouds Ücretsiz Hesap Oluşturma Adımları:

https://plusclouds.com.tr adresine girdikten sonra sağ üst tarafta “Giriş Yap / Hesap Oluştur” sekmesine tıklayın.
Screen Shot 2023-05-22 at 12.27.51.png
Açılan pencerede “Bir Hesap Oluştur” sekmesine tıkladıktan sonra sizden istenilen bilgileri ( Ad-Soyad, email ) eksiksiz girip, sistem gereksinimlerini karşılayan ( Minimum 8 karakter,1 büyük harf,1 küçük harf, Bir sayı, Bir özel karakter ) parolanızı oluşturup, “Güvenlik Kodu” nu yazıp “Ücretsiz Hesap Oluştur” sekmesine tıklayın. Sistem sizi otomatik olarak giriş sayfasına yönlendirecektir.

Oluşturmuş olduğunuz kullanıcı bilgileri ile PlusClouds Panel’e giriş sağlayabilirsiniz.

PlusClouds paneli üzerinden Stash Depolama alanı oluşturun.
Stash hesabı üzerinden kişisel / kurumsal depolama alanına erişim sağlayın.

  • Stahs Kişisel / Kurumsal Hesap Oluşturma Adımları:

PlusClouds Paneline girdikten sonra sağ üst köşede “ Sunucu ve Servislerim” bölümüne tıklayarak “Leo Panel”e ulaşın. Sol tarafta bulunan menüden “Hizmetler” sekmesini genişleterek “Stash” sekmesine tıklayın. Açılan Stash sayfasında “Stash Oluştur” sekmesine tıklayın. “Stash Yapılandırma Sayfası”na yönlendirileceksiniz.

Screen Shot 2023-05-22 at 12.30.28.png

Yapılandırma sayfasında “Stash Adı” bölümüne bir isim vererek Örneğin; “StashStorage” gibi. “Sonraki Adım” seçeneği ile ilerleyin. ( Dilerseniz Stash Tanımı Bölümünden ayrıntılı açıklama da yazabilirsiniz.)

Screen Shot 2023-05-22 at 12.37.47.png

Panel üzerinden STASH alanınıza giriş yaparken kullanacağınız kullanıcı adı ve şifreyi belirleyin. (Bu belirlediğiniz kullanıcı panel bilgileri ile aynı olmamalıdır. Lütfen farklı bir kullanıcı adı ve parolası belirleyerek bir sonraki adıma geçin.)

Screen Shot 2023-05-22 at 12.39.10.png

Paket oluşturma adımlarında ücretsiz olarak 50GB kota kullanılabilmektedir. Kurumsal hesaplarda 4TB’a kadar Stash depolama alanı kullanabilirsiniz. Ücretsiz Stash kullanımı için 50GB Başlangıç Paketini seçerek sonraki adıma geçebilirsiniz.

Screen Shot 2023-05-22 at 12.40.20.png

  • Siparişinizi kontrol edin ve onaylayın
    Önemli: Oluşturduğunuz Stash Kişisel / Kurumsal hesap bilgileriniz bu alanda gözükecektir. Bilgilerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra “Kaydet” seçeneği ile Stash Kişisel / Kurumsal depolama alanı Plusclouds Panel üzerinde gözükecektir.

    Screen Shot 2023-05-22 at 13.06.36.png

Yine aynı şekilde “Hizmetler / Stash” alanı üzerinden sağ üst kısımda bulunan “Stash’e Git” linkine tıklayarak https://stash.plusclouds.com sayfasına yönlendirileceksiniz. Açılan sayfada stash bilgilerinizi girerek Stash Kişisel / Kurumsal depolama alanını kullanmaya başlayabilirsiniz.

Screen Shot 2023-05-22 at 13.19.33.png

  • PC Üzerinde Stash Depolama Alanını Ağ Sürücüsü Olarak Kullanma:
    Stash Kişisel / Kurumsal depolama alanınızı PC’nizde yerel ağ sürücüsü olarak kullanabilirsiniz. Bunun için yapılması gereken işlemler aşağıda listelenmiştir.

Windows 10/11 işletim sistemleri için; Bilgisayar / Ağ Bağlantılarım sağ tıklayarak “Ağ Sürücüsüne Bağlan” sekmesini açın. “Belgelerinizi ve Resimlerinizi Depolamak için Kullanabileceğiniz Web Sitesine Bağlanın” seçeneğini seçin. Açılan ekranda “Sonraki” seçeneği ile ilerleyip gelen ekranda “Özel Bir Ağ Konumu Seçin” işaretleyip “Sonraki” seçeneği ile ilerleyin. Pencereyi kapatmayın.
Web üzerinden Stash hesabınıza erişim sağladıktan sonra sol alt tarafta bulunan “Ayarlar” sekmesini genişletin.

Screen Shot 2023-05-22 at 13.22.28.png

“WevDAV” başlığı altında yer alan adresi kopyalayıp Az önce açık olan Ağ Sürücüsü Ekleme penceresine gelerek “İnternet ya da Ağ Adresi” kısmına kopyaladığınız adresi yapıştırın ve “Sonraki” seçeneği ile ilerleyin. Windows işletim sistemi sizden stash kullanıcı adı ve parolanızı isteyecek. Stash bilgilerini yazıp, “Kimlik Bilgilerimi Anımsa” kutucuğunu işaretleyip “Tamam” butonuna basın. Ağ konumu için özel bir isim belirtmek isterseniz bir sonraki pencerede dilediğiniz ismi verebilirsiniz. Varsayılan olarak “stash.plusclouds.com” atanacaktır. “Sonraki” sekmesi ile ilerleyip “Son” sekmesine tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra bilgisayarınız otomatik olarak PlusClouds Stash Kişisel / Kurumsal hesabınıza bağlanacaktır.

KEYİFLİ STASH’LEMELER!

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?