Penetrasyon Testi ile Regülasyon Uyumluluğunuzu Güncel Tutun

  • Alara Türkü
  • 16 Jun 2023
Penetrasyon Testi ile Regülasyon Uyumluluğunuzu Güncel Tutun

Penetrasyon testi ile bilişim sistemlerini oluşturan ağ alt yapılarında; olası bir saldırı öncesi firmalar kendi ağ alt yapılarındaki açıklıkları tespit etme imkanına sahiptir. Testler, bir saldırı olmadan bu zafiyetlerin giderilmesi imkan tanır. Web uygulama, İstemci Taraflı Sızma, Veri Tabanı, Mobil Uygulama ve Sosyal Mühendislik Testleri Penetrasyon test süreçlerini oluşturur. Yasalara ve ISO 27001 uyumluluğu, KVKK, PCI DSS ve benzeri güvenlik standart ve regülasyonların zorunlu tuttuğu sızma test hizmetleri tecrübeli, sertifikalı uzman teknik bir kadro ile gerçekleştirilir.

PC_Blog_BulutSunucularınGeleceği.jpg

Kurumlar İçin Regülasyon Uyumluluğunun Önemi Nedir?

Kurumlar, karmaşık düzenlemelerin gerekliliklerini yerine getirmekle yükümlüdür. Ancak, diğer yandan oluşturdukları yönetim programı, sektör odaklı olmalı ve hızla değişen ortama uyum sağlayacak kadar esnek bir yapıya sahip olmalıdır.

Penetrasyon (Sızma) testi, kurumların mevzuat değişikliklerini öngörüp bu değişikliklere uymalarına yardımcı olur. Uyum risklerini göz önünde bulunduran programlar ve hizmetler sunar. Mevzuat değişikliklerine anında yanıt verebilmek için etkin bir çalışma ortaya çıkarır.

Değer yaratmak ile başarıyı riske atmak arasındaki farkı oluşturan faktörlerin belirlenmesi ve etkin bir şekilde yönetilmesi ancak, risk zekâsı yüksek bir organizasyonun proaktif yaklaşımı ile sağlanabilir. Sızman testi, risk ve regülasyon uyumluluğu stratejisi ve planlama raporları oluşturulmasını sağlar.

Penetrasyon Testi Firması Seçerken Nelere dikkat etmek Gerekir?

Penetrasyon testi profesyonellik gerektirir. Aynı işletme için farklı firmalar; sadece bir günde ya da sadece birkaç ayda sızma testi yapabilir. Aynı işletme alt yapısı için bir firma risk bulunmuyor derken başka bir firma her türlü bilgiye ulaşılabildiğini ve değişiklikler yapabildiğini gösterebilir. Bu sebeple özellikle yasalara ve ISO 27001 uyumluluğu için doğru firma seçimi önemlidir. Genel sektör tecrübesine göre firma seçiminde şu noktalar dikkat etmek gerekir.

Ekibin Yetkinlikleri

Firmanın uzun yıllar bu alanda tecrübe edinmiş olması ve yetkinliğini sertifikalar ile ispatlamış olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca seçtiğiniz test ekibi, sürekli kendini güncel tutmak için her sene yeni saldırı yöntemleri ve yeni sertifikasyonlar ile ilgili eğitimler alan kişilerden oluşmalıdır.

Firma Referansları

Çalışacağınız firmanın yüzlerce sızma testi referansına sahip olması çok büyük bir avantajdır. Bakanlık, Belediye ve birçok özel sektör firmalarında çeşitli tecrübeleri olmasına dikkat etmelisiniz. İstediğinizde referanslarını müşterilerden izin alarak sizinle paylaşabilmelidir.

Firmanın Güvenilir Olması

Yasalara ve ISO 27001 uyumluluğu süreci özellikle güvenilir firmalar tarafından yapılmalıdır. Uzun yıllar sektörde güvenilir olarak isim yapmış bir firmayı tercih etmelisiniz. Ayrıca firmanın güvenirliğini test etmek için sahip olduğu sertifikaları da inceleyebilirsiniz. Etik dışı her çeşit çalışmadan uzak duran firmaları tercih etmelisiniz.

Penetrasyon Testi Metodolojisi

Penetrasyon testi yapılacak altyapı ya da uygulamaya özel sızma testi metodolojileri uygulanmasına dikkat etmelisiniz. Çalışma metodolojisi testi öncesi bir sunum da talep edebilirsiniz.

Rapor Güvenliği

Penetrasyon test raporları kurumlar için kritik bilgileri kapsar. Rapor güvenliği için özel olarak geliştirilmiş olan paylaşım ve şifreleme sistematiğine sahip firmaları tercih etmenizde yarar var.

Örnek Olarak Sunulan Raporun Yapısı

Hazırlanan örnek raporun anlaşılabilir olması, çözümler içermesi, risk seviyelerine göre bulguları sunması oldukça önemlidir. Hazırlanan rapor; sızma testi raporlama standartlarına uygun olmalıdır. Firmalar rapor standardı için ayrı bir yazılımdan yararlanabilir.

Penetrasyon (Sızma) Testinin Firmanıza Katkıları Nelerdir?

Penetrasyon testinin bilgi güvenliği farkındalığı sağlaması en önemli avantajlarından biridir. Saldırgan bir görüşle güvenlik açıklarının kontrol edilebilmesi ve rapor edilmesi güvenlik açısından hayatı önem taşır. Penetrasyon testi bir şirketin bilişim sistemlerinde iç ve dış tehditlere karşı güncel önlemler alır. Yasalara ve ISO 27001 uyumluluğu süreçlerine uygun çalışmalar ortaya çıkarır. Penetrasyon testinin firmanıza katkılarını şu şekilde sıralayabiliriz.

• Sistemlerinizi olası saldırılara karşı daha dirençli hale getirir.
• Kullanıcı bazlı bilgi güvenliği farkındalığını arttırır.
• Sistemlerin durdurulma ya da kaynak doldurmalarını engeller.
•. Yasalara ve ISO 27001 uyumluluğu konusunda gerekli olan çalışmaları gerçekleştirir.
• Marka değerinin korunmasında önemli bir rol de üstlenir.

Penetrasyon testi sayesinde sistemin kırılganlıkları tüm detayları ile ortaya çıkarılır. Bu noktaların hang, saldırılara maruz kalabileceği tespit edilir. Sızma testi ile gerekli güvenlik önlemlerini alınır ve regülasyon uyumluluğunuz güncel tutulur.

PlusClouds Penetrasyon Testi Hizmetleri

Şirketinizin siber güvenlik duvarlarını test etmek için PlusClouds’u seçmek, güvenliğinizi sağlamak ve verilerinizi korumak için önemli bir adımdır. PlusClouds’un uzmanlığı, kapsamlı penetrasyon testleri, hızlı ve güvenilir hizmet, türkçe destek ekibi ve güçlü güvenlik önlemleri gibi özellikleri, işletmenizin siber güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için ideal bir seçenek olduğunu göstermektedir.

PlusClouds olarak, müşterilerimize kapsamlı bir penetrasyon testi hizmeti sunarak işletmelerin siber güvenlik stratejilerini güçlendirmelerine yardımcı oluyoruz. Uzman güvenlik ekibimiz, deneyimli siber güvenlik uzmanlarından oluşur ve en son teknikleri ve yöntemleri kullanarak müşterilerimizin sistemlerini saldırılara karşı test eder. Penetrasyon testi sürecimizde, müşterilerimizin güvenlik zafiyetlerini tespit etmek, potansiyel riskleri belirlemek ve uygun düzeltici önlemleri önermek için titizlikle çalışırız. Amacımız, müşterilerimize en yüksek güvenlik seviyesini sağlamak ve işletmelerini siber tehditlere karşı korumak için çözümler sunmaktır.

Siz de sızma testi yaptırmak istiyorsanız sitemizden Sızma Testi Talep ve Kapsam Belirleme Formunu doldurarak başlayabilirsiniz.

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?