Bulut Depolamanın Avantajları: Verilerinizi Neden Buluta Taşımalısınız?

  • Alara Türkü
  • 05 May 2023
Bulut Depolamanın Avantajları: Verilerinizi Neden Buluta Taşımalısınız?

Kullandığınız dosyalara her gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Bunlar birlikle e-posta kutunuz, bilgisayarınız ve telefonunuzun depolama alanı biraz daha doluyor. Önemli iş dosyaları, fotoğraf ve videolar büyük bir alanı kaplayabilecek hale geliyor. Böyle bir durumda tüm bu önemli dosyaları istediğiniz zaman erişilebileceğiniz ve güvende olmalarını sağlayacağınız şekilde yedeklemeniz gerekir. Bulut depolama sayesinde tüm verilerinizi güvenle saklayabilir ve her yerden erişim sağlayabilirsiniz. Peki, bulut depolama nedir?

Bulut Depolama Nedir?

Bulut depolamayı birçok farklı verinin sanal ortamda saklanması olarak ifade edebiliriz. Günümüzde firmaların en çok ihtiyaç duyduğu hizmetlerin başında bulut depolama hizmeti geliyor. Verilerin internet ya da farklı bir ağ üzerinden aktarımının yapıldığı bulut depolama, firmaların en büyük ihtiyaçlarından biridir. Birden fazla depolama sistemi olduğu için kullanıcıların seçenekleri de oldukça geniştir.

Bulut Depolama Kullanımı Nedir?

Bulut depolama sistemlerinin tamamı farklı boyutta depolama alanı ya da fiyat seçenekleri sunar. Bazı bulut depolamalar, başlangıçta 2GB’lık bir alan sunarken, sistemin çoklu kullanılması ile birlikte size birtakım avantajlar da getirir. Bazı depolamalar ise 5GB hatta 15GB’lık alanlarda depolama yapmaya başlamanızı sağlar. Bu alanları ihtiyaçlarınıza göre istediğiniz zaman artırabilirsiniz.

Depolama yapabilmeniz için bir bulut sistemine üye olmanız gerekir. Manuel bir bulut depolama sisteminden yararlanıyorsanız, kullanımı pratik olsa da sizin bazı düzenlemeler yapmanız gerekir. İnternet bağlantınız üzerinden sisteminize giriş yaparak, dosya yükle seçeneğini tercih etmeniz gerekir. Bulut depolama alanında saklamak istediğiniz dosyaları seçmeniz yeterlidir.

Yedeklediğiniz verilerin telefonunuz ya da bilgisayarınızdan otomatik olarak silinmesini isteyebilirsiniz. Verilerinizi cihazınızda bulut sisteminde saklayabilirsiniz. Ancak, cihazınızın depolama alanı yeterli değilse, bulut sistemine yüklediğiniz kullanmadığınız verileri silmeniz işinizi kolaylaştırır. Depoladığınız verilere istediğiniz zaman erişmek için internet bağlantınızın olması yeterlidir.

PC_BannerBulutDepolamaHizmeti.jpg

Bulut Depolamanın Avantajları Nelerdir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte verilere hemen ulaşabilir hale geldik. Ofis dışından çalıştığınızda veya tatilde göndermeniz gereken acil bir belge olduğunda, istediğiniz an istediğiniz yerden bulut sisteminiz üzerinden erişim sağlayabilir ve dosyayı hızlıca gönderebilirsiniz. Bulut depolamanın avantajları nelerdir, inceleyelim.

Her An, Her Yerden Erişim İmkanı

Bulut sistemi üzerinden yüklediğiniz bir dosyaya ulaşabilmek için ihtiyacınız olan tek şey aktif bir internet bağlantısıdır. Bunun dışında herhangi bir şeye ihtiyacınız kalmaz. Bulut sistem sayesinde nerede olduğunuzun ve zamanın hiçbir önemi yoktur.

Verileriniz Güvende

Bilgisayar ya da telefon yedeklemesine güvenip, önemli olan belgelerinizi kaybettiğiniz bir dönem mutlaka olmuştur. Böyle bir durumda verileriniz sadece bir cihaza emanettir. Bu cihazın bozulması ya da kaybolması halinde dosyalarınız da yok olur. Böyle bir sorun yaşamamak için cloud server depolama sistemlerinin gücünden yararlanabilirsiniz.

Dosyaları Direkt Bulut Depolama

Bulut depolama alanları birbirinden farklı hizmetler sunar. Bazı depolama sistemlerinde dosyalarınızı direkt buluta aktarabilirsiniz. Bunun için bir işlem yapmanıza da gerek kalmaz. Cihazınız ve bulut depolama arasında bir senkronizasyon oluşturmanız yeterlidir.

Cihaz ve Yazılım Yedekleme

Bilgisayar yedeklerini aldığınız harici disk kaybolabilir ya da verileri nereye koyduğunuzu hatırlamak zaman alabilir. Bu sorunu yaşamamak için internet tarayıcısı gibi yazılımlarınızı bulut sisteminizde yedekleyebilirsiniz. Böylece zamandan da tasarruf edebilirsiniz.

Alanınızı Arttırma

Veriler her geçen gün artmaya devam ediyor. Bulut depolamada depolama alanınızı dilediğiniz gibi genişletebilirsiniz. Bulut depolama sistemlerinde, küçük ücretler karşılığında depolama aalanınızı nında artırabilirsiniz. Bunun için hizmet sağlayıcınız ile iletişime geçmeniz yeterlidir.

Verilerinizi Neden Buluta Taşımalısınız?

Birçok işletme sağladığı avantajlar sebebi ile bulut sistemleri tercih ediyor. Zamandan ve bütçeden tasarruf sağlayan bulut sistemler, verilerin güvenle saklanmasını sağlıyor. Verilerinizi buluta taşımanız için 5 önemli nedeni sizin için sıraladık.

Maliyet

Bir bulut sistemini kendiniz kuracaksanız, birçok depolama donanımı satın almanız gerekir. Bu depolama birimlerini çalıştırabilmeniz için alan, bakım, onarım ve kurulumdan sorumlu elemanlara da ihtiyacınız olur. Bunların her bire birer maliyet kalemidir. Bütün bu maliyetleri düşürmek için hazır kurulmuş bir bulut alanını kullanmanız oldukça yararlı olur.

Kontrol Edilebilir Olması

Sahip olduğunuz depolama alanından daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa, depolama donanımı satın almanız gerekir. Online bir bulut sistemine sahipseniz, istediğiniz zaman depo kullanım alanınızı artırabilir, istediğiniz zaman kolaylıkla azaltabilirsiniz. Bulut depolama kontrol edilebilir özelliği ile oldukça popülerdir.

Erişim İmkanı

Bulut sistemlerinin en temel özelliği erişim kolaylığıdır. Ofisinizde bilgisayar ortamında oluşturduğunuz bir dosyayı bulut sistemine ekleyebilirsiniz. Ofis dışında telefonunuzdan ya da başka bilgisayarlardan bu dosyaya erişebilirsiniz. Dosyalarınız internete bağlanabildiğiniz sürece her zaman yanınızda olacaktır.

Çoklu Kullanım İmkanı

Bulut sistemleri çoklu kullanılabilir. Bulut depolama ile ortak bulut alanları ve erişim izinleri oluşturulabilirsiniz. Bulut üzerinden paylaştığınız bir dosyayı diğer bir kişiye kolaylıkla yönlendirebilir ve aynı dosyalar üzerinden ortak çalışma yapabilirsiniz. Çoklu kullanım sayesinde zamandan ve mekandan tasarruf sağlayabilirsiniz.

Teknik Destek

Bulut sistemi tek başına bir şey ifade etmeyebilir. Bulut sisteminde karşılaştığınız sorunları çözümlemek için destek ekibine her zaman ihtiyaç vardır. Firmanızda kendi bulut sisteminizi kurmak istiyorsanız, teknik bakım için çalışanlara ya da teknik destek için başka firmalara ihtiyacınız olacağını unutmamalısınız. Bakım ve teknik hizmet aldığınızda, maliyet kalemlerinize bir yenisi daha eklenir. Bunun yerine bulut sağlayıcısı bir firmayla çalışmak, mali yükünüzü hafifletir.

Bulut sistemler; depolama başta olmak üzere konferans gibi yenilikçi ve iş hayatı için önemli katkılar sunmasıyla da firmalara birçok avantaj sağlıyor. Siz de bulut depolama hizmetleri ile bu avantajlardan yararlanabilirsiniz. Bulunduğunuz her yerde verilerinize hızlı, güvenli erişim imkanı sunan PlusClouds ile tanışabilir, uygun maliyetli depolama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?