Bulut Depolama Hizmeti

  • Alara Türkü
  • 24 Apr 2023
Bulut Depolama Hizmeti

Bulut depolama hizmeti, verilerinizi internet ya da bir başka ağ üzerinden herhangi bir şirketin deposuna aktarılması sürecidir. Verinin sanal bir ortamda; video, pdf, fotoğraf gibi farklı formatlarda muhafaza edilmesidir. Bulut depolama sakladığı verileri 3.kişilerin erişimine kapatır. Microsoft ve Google bu alanda liderlik yapan firmalardır. Bulut depolama, artan veri deposu ihtiyacına çözüm üretmek amacı ile geliştirilmiştir. Bu hizmete çevrimiçi yani internet gibi ağlarla ulaşılması kısa sürede popüler hale gelmesinin en önemli sebeplerindendir. Bulut depolama hizmeti, pek çok alan için kullanılır.

Bulut depolama hizmeti, verilerinizin güvenle saklanması adına oldukça önemli bir yönetim sürecidir. Bulut depolama alanınızın yetersiz olması pek mümkün değildir. Daha büyük bir alana ihtiyacınız olduğunda size sunulan depoyu ücretli olarak genişletebilirsiniz. Eğer sürekli bir internet bağlantınız bulunuyorsa, bulut depolama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda bazı bulut hizmetlerinde, yedekleme sistemleri çevrimdışı görüntülenebilir. Bulut depolama ihtiyaçlarınızda Plusclouds hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

PC_BannerBulutDepolamaHizmeti.jpg

Bulut Depolama Çalışma Sistemi Nedir?

Bulut depolama hizmeti, sunduğu birçok avantaj ile günümüzde şirketlerin en önem verdiği hizmetlerden biridir. Kolay bir uygulama imkanı da sunan bulut depolama, bazı protokollerle çalışır. Bulut depolama hizmetleri, web protokolleri aracılığı ile kullanıcı ve sunucu temelli bir yapıda işlem yapar. Bulut hesabınıza hemen hemen tüm akıllı cihazlar aracılığı ile erişim sağlayabilirsiniz. Bulut sistemleri, sunucu tabanlı bir uygulamadır. Bütün son kullanıcılar uygulamalara kolaylıkla erişebilir. Kullanıcıya ait veriler, firmaların fiziksel sunucusunda saklanır. Kullanıcılar, kendilerine ait olan şifreler sayesinde dosyalara erişim sağlar.

Bulut Depolama Hizmetleri Nelerdir?

Bulut depolama sistemleri kurumların ya da bireylerin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılandırılır. Bu hizmetlere her cihazdan erişilebilir. Her konumdan erişim imkanı sağlayan ve her cihazdan sorunsuz ulaşılabilen bulut depolama sistemleri, oldukça kullanışlı sistemlerdir. İşletmeler genel bulut, özel bulut ve karma bulut hizmetlerinden kendilerine en uygun olanları seçer. Genel Bulut, yapılandırılmamış verileri saklamak için kullanılır. Özel bulutu, güvenlik duvarı ile korunabilen firmalar, veriler üzerinde daha fazla denetim yapabilmek için kullanır. Karma Bulut ise hizmetlerin esnekliğini artırma amacı ile tercih edilen yöntemlerdendir. Karma bulut; özel ve genel bulut hizmetlerini bir arada sunar.

Genel Bulut (Public Cloud)

Bulut bilişim dağıtımında yaygın olarak kullanılır. Depolama ve sunucu kaynakları, üçüncü kişiler tarafından işletilir. Bu sistemde tüm yazılım ve donanımlar bulut sağlayıcına aittir. Genel bulutun avantajları şu şekilde sıralanabilir.
• Donanım ve yazılım maliyetlerinden tasarruf sağlar.
• Bakım işlemleri hizmet sağlayıcı şirket tarafından yapılır. Dolayısı ile ayrıca bakım gerektirmez.
• İşletmenizin ihtiyacına uygun talep ettiğiniz kaynaklar sağlanabilir.
• Verilerinizin güvenliği hizmet sağlayıcı şirketlerin sorumluluğundadır.

Özel Bulut (Private Cloud)

Genellikle tek bir kuruluş veya işletme tarafından kullanılan bir bulut sistemidir. Özel bulut, altyapı ve hizmetleri her zaman özel ağda sağlar. Yazılım ve donanımlar kuruluşunuz için ayrılır. Özel bulutun avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz.
• İş ihtiyaçları için özelleştirilebilir, esnek bir bulut hizmetidir.
• Kaynaklar işletmelere özel olduğundan yüksek denetim sunar.
• Şirket içi ortama uygun olarak daha fazla ölçeklendirilebilme özelliğine sahiptir.

Karma Bulut (Hybrid Cloud)

Karma bulut sisteminin en temel özelliği; özel yapıda bir bulut sistemini genel bulut sistemi ile birleştirmesidir. Bu sistem hibrittir. Hibrit olan karma bulut sistemi, uygulama ve verileri iki ortam arasında kopyalar. Hibrit bulut sisteminin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz.
• Şirketlerin düşük gecikme süresi gerektiren işleri için özel bir altyapı oluşturur.
• İhtiyacınıza göre genel buluttaki ek kaynaklardan yararlanma imkanı sunar.
• Genel bulut ölçeklendirmeleri sayesinde, ihtiyacınız olan işlem gücüne uygun maliyetlerle sahip olabilirsiniz.
• Şirketler iş yüklerini zamanla ve aşamalar halinde buluta geçirme kolaylığı edinir.

Bulut Depolama Hizmeti Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar Nelerdir?

Bulut depolama hizmeti satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli unsurlar bulunur. Bunlar içinde en önemlisi, sunucunun performansını belirleyen özelliklerini bilmenizdir. Veri kaybı ya da erişim kesintisi gibi problemlerle karşılaşmamak için yüksek performanslı, güvenilir bir sunucu tercih etmelisiniz. Bulut depolama hizmeti satın alırken dikkat etmeniz gereken diğer önemli noktalar ise şu şekilde sıralayabiliriz.
• SSD teknolojisi içermeli,
• Yeni bulut ya da güncellenmiş bulut sunucu olmalı,
• Olağan dışı durumlara karşı önlemler alabilmeli,
• Donanım, enerji ve network altyapısına sahip bir veri merkezi olmalı,
• Sunucunun bağlı olduğu veri merkezi güvenilirliği olmalı,
• Verileri hızlı okumalı ve yazmalı.
Bulut depolama hizmetleri günümüzde birçok yeniliği beraberinde getirdi. Genişletilebilir bir hizmet ağı, düşük maliyetler, erişilebilirlik, sonsuz güncelleme, veri güvenliği, yönetim ve bakım bulut depolama hizmetlerinin en önemli avantajlarıdır. Siz de bulut depolama hizmetlerinden yararlanmak istiyorsanız, Plusclouds uygulamaları ile tanışmalısınız.

Plusclouds Bulut Depolama Çözümleri

Plusclouds işinize değer katıyor. Plusclouds, yüksek performans ile optimize edilmiş bulut sunucuları uygun fiyat avantajları ile sunuyor. Bulut DNS sayesinde daha hızlı açılan web sitelerine sahip olmak artık hayal değil. Uygun fiyatlı, sınırsız genişleme imkanı sunan bulut veri depolama sisteminde 1 TB alana sahip olabilirsiniz. Plusclouds hem Genel Bulut’un hem de Özel Bulut’un avantajlarını birlikte sunar. Sisteminize özel tasarlanmış bulut altyapıları ile buluşmanızı sağlayan Plusclouds’ a kayıt olarak hemen bulut depolama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. 20’den fazla bulut servisi ve kolay kullanım paneli sunan Plusclouds, uygun maliyetler ile firmanız için en etkin çözümleri üretiyor. Siz de bulut depolama hizmetleri hakkında bilgi almak, bu hizmetlerden mümkün olan en kısa sürede ve en düşük maliyetlerle yararlanmak için Plusclouds web sitesini yakından inceleyin!

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?