VueJS nedir?

  • Erkan Sivas
  • 09 Nov 2021
VueJS nedir?

VueJS

Kısaca Single Page App’ler oluşturabileceğimiz yeni nesil bir JavaScript kütüphanesidir. (Kendisi sadece view’a odaklanır, router, store gibi özellikleri sonradan eklenerek kullanılır. Bundan dolayı kendisi oldukça küçük bir boyuta sahiptir.) Reactive yapısı ve Virtual DOM kullanması sayesinde oldukça yüksek bir performans sunar. VueJS ile kendi componentlerinizi kolayca oluşturabilir ve bunları her yerde kolayca kullanabilirsiniz. Zaten VueJS’de her şey bir component’tir.


Virtual DOM

VueJS yapısı gereği, direk tarayıcı DOM’u üzerinde değişiklik yapmak yerinde Virtual DOM üzerinde değişiklik yapar. Değişikliğin ardından Virtual DOM ve tarayıcının DOM’u karşılaştırılarak sadece değişen kısımlar DOM'a yansıtılır. Böylece çok daha performanslı bir sonuç elde edilir.


VueJS DevTools

Vue.js devtools tarayıcı eklentisi sayesinde uygulamanızı geliştirirken oldukça rahat edersiniz. (VueJS DevTools; uygulamanızdaki dataları, computed property’leri, router ve store bilgileri gibi durumları görüntülediğiniz üzerinde etkileşime girebileceğiniz bir tarayıcı eklentisidir.)

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?