Bulut Sunucu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Alara Türkü
  • 12 Apr 2023
Bulut Sunucu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bulut sunucu kullanımı, sunduğu çeşitli avantajlar nedeniyle çok sayıda kişi ve kuruluş tarafından tercih edilmektedir. Daha verimli kaynak kullanımı, hız ve güvenlik gibi faktörler bu avantajlar arasında yer alabilmektedir. Bulut teknolojisinin sağladığı kolaylıklardan yararlanmayı hedefliyorsanız bunun için doğru bulut sunucusunu nasıl seçebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Bu alanda doğru bulut sunucu seçimi performans, kolay kullanım ve fiyat gibi etkenler açısından önemli olabilmektedir. Peki bulut sunucu seçerken nelere dikkat edilmelidir? Yazımızda bu konu hakkında bazı ipuçlarını bulabilirsiniz.

Bulut Sunucu Nedir, Ne İşe Yarar?

İlk olarak, bulut server seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsetmeden önce, bu sunucuların ne olduğundan ve ne işe yaradıklarından kısaca bahsedelim. Basitçe açıklamak gerekirse bulut sunucular, birtakım sanallaştırma yöntemleri ile oluşturulan sanal sunuculardır. Bir bulut server üzerinde veri depolanabilir ve belirli uygulamalar çalıştırılabilir. Birden çok kullanıcı bir bulut sunucuya erişerek bu sunucu üzerinde çalışmalar yapabilir. Temel olarak bulut sunucular ile kullanıcılar tarafından verilere bir ağ üzerinden ulaşılabilir. Bu şekilde bir bulut sunucu hız, ölçeklenebilirlik ve kaynak verimliliği gibi faydalar sağlayabilir.

PC_BLOG_Banner_BULUT SUNUCU.jpg

Bulut Sunucu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Günümüzde pek çok farklı sektörde bulut bilişim kullanımı tercih edilmektedir. Eğer işletmeniz için bu teknolojiden faydalanmak istiyorsanız sunucu seçiminde bazı faktörlere dikkat etmek isteyebilirsiniz. Öncelikle bu alanda bir tercih yaparken performans, güvenlik ve kesintisiz erişim gibi konulara dikkat edilmelidir. Ayrıca projenizin veya işletmenizin büyüklüğü sunucu seçiminde önemli bir etken olabilir. Bunun yanı sıra sunucunun sağladığı tüm özellikler gözden geçirilmeli ve müşteri hizmetlerinin kalitesi de hesaba katılmalıdır. Son olarak, bulut bilişim alanında sunucu seçimi yaparken bütçenizi de göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz.

1. Kesintisiz Erişim Odaklı ve Yüksek Performans Sahibi Bir Sunucu Tercihi Yapın

Bulut sunucular ile kullanıcıların verilere fiziksel sunucu yerine internet üzerinden ulaşabilmesi mümkün hale gelmektedir. Yani bu sunucular ile veriler sanal bir ortamda depolanabilmektedir. Dolayısıyla erişimde yaşanabilecek kesintiler bir bulut sunucudan alınacak verimi etkileyebilir. Bu yüzden kesintisiz erişim odaklı bir sunucu tercih etmeye dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra bir diğer önemli faktör de sunucunun yüksek performans sağlamasıdır.

2. Projenizin Büyüklüğünü Göz Önünde Bulundurun

Verilerin sanal bir ortamda depolanabilmesini mümkün kılan bulut sunucular farklı miktarda depolama alanı sağlayabilirler. Kimi kullanıcı için düşük miktarda depolama alanı yeterli olabilirken, proje veya işletmenin büyüklüğüne göre bu miktar daha yüksek olabilir. Bu nedenle bulut server seçiminizi yaparken projenizin depolama alanı gibi konularda ihtiyaçlarına dikkat etmelisiniz.

3. Sunulan Özellikleri ve Ekstra Hizmetleri Gözden Geçirin

Bulut sunucular pek çok yönden kullanıcılara farklı özellikler sağlayabilmektedir. Ağ performansı, hız ve depolama alanı gibi konularda farklı sunucular farklı özelliklere sahip olabilir. Ayrıca bulut bilişim alanında hizmet sağlayıcılar aracılığıyla birçok farklı servise ulaşılabilir. Server tercihi yaparken sunucunun özelliklerinin yanı sıra firmanın sunabileceği diğer hizmetler incelenebilir ve seçenekler arasından ihtiyaca yönelik bir seçim yapılabilir.

4. Güvenlik Faktörünü Hesaba Katmayı Unutmayın

Şifreleme gibi yöntemlerin kullanımı ile bulut sunucular kullanıcılara güvenli bir ortam sunabilir. Ancak bulut sunucular yine de siber saldırganların hedefi olabilir. Bu nedenle özellikle hassas veriler söz konusu olduğunda güvenlik dikkate alınması gereken bir konudur. Bulut server seçiminizi yaparken hizmet sağlayıcının güvenlik alanında neler sunduğunu inceleyebilirsiniz. Ayrıca seçiminizi yapmadan önce bakım ve güncellemelere verilen önem hakkında fikir edinmek de isteyebilirsiniz.

5. Müşteri Hizmetleri Konusunda Güvenilir, Kaliteli ve İstikrarlı Bir Firma Tercih Edin

Bulut server seçiminde kalite, performans ve güvenlik gibi teknik konuların önemi unutulmamalıdır. Bunun yanı sıra müşteri hizmetlerinin kaliteli ve erişilebilir olması da önemlidir. Zira herhangi bir sorun durumunda müşteri hizmetleriyle iletişim kurmak gerekebilir.

6. Bütçenize Uygun Bir Tercih Yapın

Bulut server seçerken aradığınız özelliklere ulaşabileceğiniz, kaliteli ve yüksek performanslı bir tercih yapmak alınacak verim açısından oldukça önemli olabilir. Buna ek olarak bulut server seçiminde bir diğer önemli faktör fiyat olabilir. Sunucu seçiminizi yaparken bütçenizi de hesaba katmayı unutmayın.

Neden Bulut Sunucu?

Bulut bilişim alanında sunucu seçimi yaparken birçok farklı faktör önemli olabilir. Peki, bulut sunucu kullanımı neden tercih edilebilir? Bulut sunucuların kullanılması ne tür avantajlar sağlayabilir? Öncelikle bulut sunucular kaynak kullanımı söz konusu olduğunda verimlilik sunarlar. Ayrıca bu sunucularla birçok kullanıcı aynı merkeze erişebilir ve böylelikle birçok süreç daha hızlı yürütülebilir. Buna ek olarak bulut bilişim güvenlik ve ölçeklenebilirlik gibi konularda da avantaj sağlayabilmektedir.

Bulut Sunucu Kiralama Nasıl Yapılır?

Eğer bulut sunucuların sunabileceği avantajlar ilginizi çektiyse kaliteli bir server kullanmaya başlamayı hedefliyor olabilirsiniz. Bulut sunucu kiralama için öncelikle bu alanda hizmet veren iyi bir firmayı tercih edebilirsiniz. Ardından sunulan farklı hizmetler arasından ihtiyacınıza uygun bir seçim yapabilirsiniz. Seçiminiz sırasında yazımızda bahsettiğimiz ipuçlarından yararlanabilirsiniz. Daha sonra gerekli adımları izleyerek sunucunun kurulumunu gerçekleştirebilir, hizmet aldığınız firma tarafından sağlanan kontrol paneli aracılığı ile sunucunuzu yönetebilirsiniz.

PlusClouds ile Bulut Sunucu Alanında Yüksek Performanslı Seçeneklere Ulaşabilirsiniz

Bulut bilişimin sunduğu avantajlardan en iyi şekilde faydalanmak için doğru sunucu tercihi önemlidir. Kaliteli bir bulut sunucunun işletmeniz için sağlayabileceği kolaylıklardan yararlanmak mı istiyorsunuz? Eğer öyleyse bu alanda sunduğumuz hizmetleri gözden geçirmek isteyebilirsiniz. PlusClouds olarak müşterilerimiz için yüksek performanslı bulut server hizmeti sağlıyoruz. Bunun yanı sıra 20’den fazla bulut servisini uygun fiyatlar ve kolay kullanım ile sizlerle buluşturuyoruz. Bulut bilişim alanında sunduğumuz hizmetleri inceleyebilir ve tercihinizi yapabilirsiniz. Ardından kolay bir şekilde kayıt olup servisinizi oluşturabilir ve sunucunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Size yardımcı olmamı
ister misiniz ?